Tariş Kotonline'a ortak oldu

Haber kaynağı: Dünya Gazetesi 31 Mayıs 2001

 
Tariş, Çalık Yatırım Bankası ve Koç Net ortaklığıyla kurulan Türkiye'nin ilk sanal pamuk pazarı olan Kotonline'a yüzde 10 pay ile ortak oldu.

Ortaklığın kamuoyuna duyurulması amacıyla İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Tariş Genel Müdürü Ayhan Özer, Tariş'in geçmişten aldığı güç ile yeni ekonomiye uyum sağlamak için çalıştığını bildirdi.

Özer, zaten belli bir müşteri portföyleri var olduğunu dile getirdiği konuşmasında, Kotononline ile yapılan işbirliği ile daha büyük potansiyele ulaşma ve satış portföylerinin daha da genişletilmesini amaçladıklarını söyledi.

Kotonline'nin altyapısını hazırlayan Koç Sistem'in Genel Müdürü Bülent Gönç ise, günümüzde rekabetin ön koşulunun iş süreçlerinin hızlandırılması, pazara hızlı ürün sunulması ve global pazarlara açılmak olduğuna işaret ederek, bu girişimlerin ancak elektronik pazar yerleri ile mümkün olabileceğini vurguladı. Gönç, "Pamuk-e pazar yeri olan Kotonline, Tariş'in gelişmesi ve büyümesi için önemlidir" dedi.

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Mehmet Bakanoğlu, "Pamuğumuzu daha iyi fiyattan satabilmek için böyle bir oluşum içindeyiz ve bundan mutluyuz" diye konuştu.

 

Kotonline nedir

 

Türkiye'nin ve bölgenin tek elektronik pamuk pazarı olan Kotonline'da, pamuk alıcısı ve satıcısı biraraya gelebilecek, bu ticaret ortamında alım satım kararlarını etkin ve ekonomik biçimde alabilecekler.

Alıcı ve satıcılar, www.kotonline.com adresinden siteye girip üye olduktan sonra işlem yapabilecekler. Satış ve alım taleplerini, ekrandan takip edebilecek olan kullanıcılar, alım satım ve teklif işlemlerini aynı adres üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca, müşteri destek merkezini telefonla arayarak uzmanlardan yardım alabilecekler.

Sistem, pamuk uzmanlarından oluşmuş bir danışman kadrosu ile bilirkişilerden oluşan tahkim müessesesinden de faydalanma olanağı sunuyor.