Tariş Genel Müdürü Ayhan Özer: Sawgin tesisimiz çiftçinin kendini ispatıdır

Haber kaynağı:  Dünya Gazetesi 27 Mayıs 2002 Pazartesi

ZMİRİ - Tariş Pamuk Birliği tarafından 3.5 trilyon liralık yatırımla Söke'nin Sarıkemer beldesinde kurduğu Sawgin tesisinin Türkiye'de hasat makinesiyle toplanmış kütlü pamukları işleyebilecek ilk ve tek tesisi olduğunu belirten Tariş Genel Müdürü Ayhan Özer, bu yatırımın çiftçinin devlet desteği olmadan da ayakta kalabileceğinin ispatı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3.5 trilyon liralık yatırımla kurulan söz konusu tesiste günde ortalama 400 ton kütlü pamuk işlenebileceğini anlatan Özer, "Bugünlerde de yine Pamuk Birliğimiz'in Aydın'da bir yatırımını hizmete açacağız. Özerkleştirme süreci başladığında birçok kişi birliklerin ayakta kalamayacağını iddia ediyordu. Bu yatırımlar o iddiaların çürütüldüğünün göstergesidir" dedi.

Tariş Pamuk Birliği'nin Sawgin tesisinin konusunda dünyanın en modern tesisi olduğunu ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Bu tesisin Türkiye'de bir örneği daha yok. Bu fabrikada sadece 6 kişi çalışıyor. Tesiste pamuk sezonunda yani yaklaşık 4 ayda 26 bin ton pamuk işlenecek ve yaklaşık 40 trilyon liralık değer yaratılacak. Bir makine ilavesiyle ise kapasitemizi yüzde 50 oranında artırabileceğiz."