Tariş Eolia'yı piyasaya sürdü

Haber kaynağı:  Dünya Gazetesi 28 Mayıs 2002 Salı

BALIKESİR - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Edremit Körfezi'nde üretilen zeytinyağının "Eolia" markasıyla piyasaya sunduğunu bildirdi. Çetin, TARİŞ 79 No'lu Edremit Tarım Satış Kooperatifi'nde yaptığı açıklamada, TARİŞ`in her bölgedeki zeytinyağını, kendi yöresel ismiyle pazarlamayı amaçladığını kaydetti.

Edremit ve yöresinde dünyanın en kaliteli zeytinyağının üretildiğine dikkati çeken Çetin, "Körfez Bölgesi" olarak adlandırılan Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Altınoluk ve Küçükkuyu yörelerinin zeytilerinden elde edilen yağların "naturel sızma" olarak kabul edildiğini belirtti.

Çetin, bu yağın düşük asit oranı ve sahip olduğu doğal aromalarla yüzyıllardır zeytinyağı sevenlerin sofralarında vazgeçemedikleri bir lezzet olduğunu ifade ederek, Körfez Bölgesi'ni çağrıştıran Eolia'nın da bu bölgenin yağlarından üretildiğini söyledi.

Yağın, üstün niteliklerinin muhafazası açısından ısı ve ışıktan korunması amacıyla özel şişelerde piyasaya sunulduğunu dile getiren Çetin, "Eolia, geleneksel olarak zeytinyağının saklandığı küplerin günümüzdeki uyarlaması olan ve zeytin yağının içerdiği antioksidanları en uzun süre koruyan ithal özel seramik şişelerde tüketicinin beğenisine sunulmaktadır. Ürünümüz, 750 mililitrelik seramik şişelerde 15 milyon 400 bin liraya, 500 mililitrelik cam şişelerde 11 milyon 700 bin liraya, 750 mililitrelik özel teneke kutuda ise 12 milyon liraya satışa sunuldu" dedi.