Tariş'ten yeni giyim markası Meandros

Haber kaynağı:  Dünya Gazetesi 05.06.2002 Çarşamba

İZMİR - Tariş Pamuk Birliği Başkanı Mehmet Bakanoğlu, birliğin yan kuruluşlarından Aydın Tekstil'in "Meandros" markası ile bir ay sonra ihracata başlayacağını bildirdi. Bakanoğlu, bu markanın, firmayı ileriye taşıyacak projelerden biri olduğunu belirtti. Yeni marka için birkaç tane makine alındığını ve gelecek günlerde de yeni makine alımları olacağını bildiren Bakanoğlu, Meandros markasının giyimden oluşacağını, ev tekstil ürünlerini kapsamayacağını kaydetti.

Ege Bölgesi'nin önemli nehirlerinden Menderes'in tarihteki adını taşıyan markanın uluslararası pazarlarda rekabet şansını yakalamasını amaçladıklarını ifade eden Bakanoğlu, "Çalışmalarımız son safhaya geldi. Bir ay içinde markamızı dış pazarlara sunacağız" dedi.

Tariş Pamuk Birliği'nin desteklediği çalışmaları Aydın Tekstil yönetiminin yürüttüğünü ve Aydın halkının da benimsediğini anlatan Mehmet Bakanoğlu, üretimin tümünün ihraç edileceğini kaydetti.

Bakanoğlu, şu bilgiyi verdi: "Aydın Tekstil darboğazdan çıktı ve kendini yeni yeni toparladı. Meandros markası bu toparlanma sürecinde önemli bir hamleyi oluşturdu. Pamuk Birliği olarak yan kuruluşumuza destek veriyoruz ancak onların kendi ayakları üzerinde durmaları gerekiyor, bunu da başaracaklarına inanıyoruz, gelişmeler bunu gösteriyor. Yavaş fakat emin adımlarla gidiyorlar."

Yeni marka için birkaç tane makine alındığını ve gelecek günlerde de yeni makine alımları olacağını bildiren Bakanoğlu, Meandros markasının giyimden oluşacağını, ev tekstil ürünlerini kapsamayacağını kaydetti.

Meandros'un ardından dış pazarların ihtiyaçları doğrultusunda yeni markaların da sunulacağını söyleyen Bakanoğlu, "Tariş ve tüm yan kuruluşlarında bir atılım var. Çağın gerekleri neyse o yapılıyor. Adım adım, etap etap imkanlarımız dahilinde bunu yapıyoruz. Devletten hiçbir destek görmediğimiz halde iyi şeyler yapılıyor" diye konuştu.

Meandros için İtalya ve İspanya'dan ciddi siparişler almalarının kendilerini ümitlendirdiğini anlatan Bakanoğlu, şimdiden beş ülkenin talepleri bulunduğunu belirtti.