Trakya'da yüksek kalitede tohumluk buğday üretiliyor

Haber kaynağı:  Dünya Gazetesi 10.06.2002 Pazartesi

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Necmi Beşer, enstitüde her yıl 500 ton civarında orijinal ve elit buğday ile arpa tohumu üretildiğini bilirdi. Beşer, ürettikleri buğday ve arpa çeşitlerinin Türkiye'nin birçok bölgesinde ekildiğini söyledi. Enstitü'de Kırkpınar-79, Tunca-79, Kate A-1, Murat-1, Pehlivan, Prostor, Saroz-95, Atilla-12 ve Saraybosna çeşitleri üretilerek, tescilinin yapıldığına değinne Beşer, şöyle dedi: "Üretmiş olduğumuz çeşitler arasında özellikle Pehlivan, Kate-A-1, Prostor ve Saraybosna çeşitleri sadece Trakya bölgesinde değil, Türkiye'nin birçok bölgesinde ekilmektedir. Enstitümüzde her yıl 500 ton civarında orijinal ve elit kademelerde buğday ile arpa tohumluğu üretilerek, üretici kuruluşlara verilmektedir." Trakya bölgesindeki arpa ekim alanlarının yüzde 60'ında Enstitü'nün ürettiği tohumluklar kullanılıyor.