SETBİR Başkanlığı'na Olgun Ergüz seçildi

Haber kaynağı:  Dünya Gazetesi 04.06.2002 Salı

 
ANKARA - Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliiği (SETBİR) Başkanlığı'na Yaşar Holding Tarımsal Üretim ve Dış Ticaret Grubu Başkanı Olgun Ergüz seçildi.

SETBİR'den verilen bilgiye göre, Ankara Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilen 14. Genel Kurul Toplantısı'na, Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Devlet Bakanı Hasan Gemici, TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Mahmut Erdir, DYP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı, SETBİR Kurucusu ve Onur Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar ile SETBİR üyeleri katıldılar. SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Maret Genel Müdürü Ali Güler, Türk insanının daha kaliteli ve daha çok protein tüketebilmeleri açısından alınması gereken tedbirler üzerinde durduğu konuşmasında, hükümetin uyguladığı "Çiftçiye doğrudan gelir desteği" programını eleştirdi. Ali Güler, hayvancılık konusunda gerekli desteği görmediklerinden yakındı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp de konuşmasında üretici, sanayici, tüketici üçgeni içinde gerekli işbirliğinin sağlanmasının önemini vurguladı. Devlet Bakanı Hasan Gemici de 79 gün süreyle ilköğretim çağındaki 1 milyonu aşkın öğrenciye süt dağıtıldığını belirtti ve bu uygulamayı önümüzdeki yıllarda artırarak sürdüreceklerini söyledi.

SETBİR Onur Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar da ülkenin ilk uzun ömürlü süt fabrikası Pınar Süt'ü nasıl kurduklarını anlattı. Türkiye'nin süt ve et sanayinde moredn teknolojiyi yakaladığını belirten Selçuk Yaşar, bu konuda daha nice entegre tesisler kurulması temennisinde bulundu.

Genel Kurul'da yapılan seçimlerde SETBİR Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ergun Akyol, Erdah Bahçıvan, Halit Ziya Erenay, Olgun Ergüz, Alaattin Güç, Jan Hıldingstan, Hayri Hügül, Martial G. Rolland, Zeki Sözen, Tarık Tezel, Serpil Timuray, Kaya Tokmakçıoğlu ve Hasan Tulgar.

Yeni Yönetim Kurulu yaptığı görev bölümünde oybirliğiyle Olgun Ergüz'ü Başkanlık görevine getirdi.