Kurban Bayramı'na rağmen et fiyatlarında düşüş yaşanmadığını aksine artış trendinin sürdüğünü belirten Tokoğlu, bunun süt hayvancılığını tehdit ettiğini söyledi. Süt hayvancılığı yapan üreticilerin süt fiyatlarının uzun zamandan beri aynı seviyede olması nedeniyle çok zor durumda olduğunu anlatan Tokoğlu, şunları söyledi:
"Türkiye genelinde üreticiden alınan sütün kilogramı ortalama 260 bin lira. Bu fiyat uzun zamandan beri bu seviyede. Buna karşın başta yem olmak üzere tüm girdilerimizin fiyatları sürekli artıyor. Örneğin bir kilogram sütle alabildiğimiz yem miktarı 1 kilogramdan 900 grama geriledi. Çünkü şu anda yemin kilogramı 280 bin liranın üstünde. Halbuki olması gereken bir kilogram sütle 1.5 kilogram yem alınmasıdır."
Süt fiyatlarının artmaması buna karşın et fiyatlarının sürekli artış göstermesi nedeniyle yetiştiricilerin hayvanlarını kasaba göndermeye başladığını vurgulayan Tokoğlu, "Sütten para kazanmayan yetiştiriciler hiç değilse et para ediyorken hayvanını elden çıkarmaya başladı. Önlem alınmazsa bu durum süt hayvancılığının sonu olabilir. Çünkü bir damızlık süt ineği en erken 3-5 yılda yetişiyor. Bu ineklerin kasaba gitmesi süt hayvancılığını bitirir" dedi.
Normal olanın önce süt sonra et fiyatlarının artış göstermesi olduğunu kaydeden Tokoğlu, "AB sürekli olarak Türkiye'de tarıma ve hayvancılığa verilen desteklerin kaldırılmasını istiyor. Buna karşın kendi ülkelerinde tarım ve hayvancılığı yüzde 70 oranında destekliyorlar. Bu oyunlara gelmemeliyiz. Özellikle son 1.5 yıldan beri Tarım Bakanlığı'mız AB'nin bu dayatmalarına direniyor. Bizler de bugüne kadar gelebildikse Bakanlığı'mızın bu dayatmaya direnmesindendir. Bu direnişe tüm kesimlerin destek vermesi gerekiyor. Çünkü tarım ve hayvancılık bu ülke için çok önemlidir" diye konuştu. Bu yıl Kurban Bayramı'nda doğru dürüst hayvan bulunamadığını anımsatan Tokoğlu, böyle devam ederse önümüzdeki yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye'nin hayvan ithal etmek zorunda kalabileceğini öne sürdü.